Ralph the ridgeback

Ralph är,som ni alla vid de här laget, vår kära vovvis. Han blev precis 3 år den 29 juli och är en riktig familjevovve.

Han kom väldigt spontant in i denna familjen vid ett besök i Stockholm.
Min bror fyller år i oktober o när han fyllde jämt bestämde sig hela släkten att åka upp o ”överraska” honom med ett storstadsbesök o middag. Nu blev de ingen överraskning då några i släkten inte kunde hålla hemligheter men brorsan blev iaf nöjd o väldigt glad över att alla kom! Här är Lilly endast 4 veckor gammal.

Hela familjen Molin-Hermansson-Johansson

Vi bodde fortfarande på västkusten då o vi valde därför att stanna lite längre i Stockholm för att hälsa på P’s ena halva av familjen o visa upp vår nya familjemedlem, ( Lilly 😉 )

En morgon när vi vaknade låg jag o scrollade på facebook o fick se att en av mina barndomskompisar skaffat sig hund, en Ridgeback valp!! Han var ju bedårande söt jag var bara tvungen att messa dom. Dagen gick o jag fick ett mess tillbaka, att deras vovves bror skulle omplaceras o att han fanns i Stockholm o så fick jag en länk till en blocketannons.

I annonsen ser jag att Chocolette, som Ralph hette då, bodde endast 5 minuter ifrån de kontor vi då befann oss på. Jag betedde mig som ett barn o fick tillslut med mig P på att iallafall maila på annonsen o jag fick svar nästan direkt.

Vi skulle bara dit o titta sa jag, yeah right, bara titta på en 10 veckors valp för att sen tacka för oss o åka därifrån utan hund, knappast.

Vi fick en jättefin känsla för familjen han bodde hos, tyvärr hade deras äldsta dotter visat sig vara superallergisk på dessa 2 veckor, o blivit så dålig att hon blev tvungen att flytta hem till sin mormor o morfar..

Vi åkte därifrån så att familjen skulle få prata igenom hur de ville göra, de hade ju såklart redan förälskat sig i hunden, väntat på honom i massa veckor o får sedan detta jobbiga beslut att ta bara 2 veckor efter att de hämtat hem honom.

Vi fick samtalet samma kväll, ” vi vill att just Ni tar med honom till västkusten redan imorgon när Ni åker tillbaka. Vi har fått så många svar på vår annons men Ni känns helt rätt i hjärtat”. Tror ni att P var svårövertalad?
Knappast, jag hade från början i vårt hundletande velat ha en fransk bulldog, men P har alltid varit inne på en större ras, o många gånger tittat på ridgebacks.

_IMG_0803
Första dagen med vår valp, Lilly endast 4 veckor hänger på magen på Pappa

Vi berättade inget för min familj att vi köpt hund, Lilly var ju precis helt ny, jag visste att min mamma framförallt, men även pappa skulle tycka att vi är helt tokiga som skaffar hund när vi precis fått bebis.. Men jag har alltid varit spontan och de är snabba beslut o snabba puckar, och vem skall lägga sig i vad vi bestämmer oss för.
Pappa ringde såklart (eller jag tror de va mamma, men de förteller inte historien) och vem ställer sig då o skäller i bakgrunden, JO just de Ralph! 😀 Jag kan påriktigt se hur min kära pappa tar sig för pannan o frågar om det är sant, att vi skaffat hund NU. Japp, javisst har vi det, kom hit o träffa världens sötaste Ralph.

Dom kom väl dagen efter o hälsade på, o pappa har någon slags magisk intiution med djur o Ralph o morfar är sedan den dagen bästa vänner.

Sen hamnade ju Ralph endast 4 mil från sin helbror Dallas, o de har haft så roligt tillsammans. Ridgebacks leker på ett väldigt speciellt sätt, något som måste ses för o förstå. De har träffats mycket under sin uppväxt och eftersom vi fortfarande är en del på västkusten o hälsar på, så försöker vi få hundarna att träffas varje gång, o de leker o busar lika mycket varje gång! ❤

_IMG_0876
Här är de riktigt små, en av de första gångerna de träffas, Dallas till vänster, Ralph till höger

Vi har världens snällaste hund, som älskar sina småsystrar och dom älskar honom. Det är något speciellt med barn o djur som får växa upp ihop..

2 kommentarer Lägg till

 1. Anna skriver:

  De e verkligen något speciellt med barn å djur.

  Gilla

  1. frumolinlarsson skriver:

   Det är det!<3 och jag tror att det är bra för barn att umgås med djur redan i tidig ålder o att det lär dom att respektera andra levande varelser. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s