Lilly snart 3 år, rutiner

Hello friends,

Det är många som ofta tycker o tänker om de här med rutiner kring barnen, hur de ska sova o när, hur mycket eller lite, vad de ska äta o när o jada jada jada.

När vi fick reda på att jag var gravid ( hur plussandet skedde o planeringen kring de kan vi ta i ett annat inlägg) så var jag 23, skulle inte hinna fylla 24 innan hon kom. Det var så många som tyckte, la sig i hur o funderade kring mig o min blivande familj.
Jag har dock alltid litat på magkänslan. Det blir bra, bara man alltid gör sitt bästa, o kan man inte alltid de så ber man om hjälp. Man lyssnar på de råd man tycker tilltalar en o sållar i resterande. Alla tycker att de bara vill en väl, men jisses vad man skall stå ut med.

Lilly har sedan dag 1 varit en ”lätt” bebis.
Amningen fungerade sen första natten på BB, hon är född 22:22 den 2 September 2015.
Hon växte som hon skulle, åt, sov o sket, precis som vilken annan bebis som helst. Hon var vid sina vakna tillfällen nöjd o glad. Det var kanske just detta som gjorde att när vi var på besök i Stockholm med en 4 veckors bebi, fick med oss en ridgebackvalp på 10 veckor i bagagen när vi åkte tillbaka mot västkusten 😉 men mer om hundköp en annan gång! 😉

Vi har väl alltid haft någon form av rutin, men den är inte på något sätt någon ting som skall följas utan den finns där i ryggen som en stöttning när dagen har varit tuff.
och den omformas också med barnet såklart, allteftersom de växer.
Man växer också som förälder med sitt barn, de skall Alla veta om. För även om man känner sig som en rookie när man åker från BB med en bebis så är man den bäste föräldern till just sitt barn, man lär sig på vägen. Och något som funkar utmärkt för mig, funkar inte alls för dig.


Idag sover Lilly i sin egna ” stora säng”  varje natt, hon är blöjfri sedan ett knappt år tillbaka, är en trygg, glad, sprallig, framåt, busig, just nu trotsig 3 åring. Hon testar precis allt till de yttersta o sätter saker på sin spets i varje valt tillfälle.
Hon lyssnar in sina äldre kusiner o kompisar på förskolan o vill vara o göra precis som dem, älskar att ta hand om sin lillasyster o samtidigt leker hon wrestling o brottning var o varannan minut med henne. Det är inte helt lätt att vara lillasyster Agnes..

Men jag upplever att rutiner gör henne lugnare också. Hon vet på ett ungefär vad som kommer att ske, men att det inte alltid är på exakt samma sätt. Ibland har vilan varit hemma i soffan eller i sängen, ibland är den på hundpromenaden i vagnen eller någongång i mormor o morfars husbil. Hon känner igen sig i mönstret men det finns inget schema.

Vissa blir stressande över mitt sätt att vara o förhålla mig till mina rutiner, men jag försöker lyssna in vad mina barn behöver, inte vad klockan är eller vad andra tycker.

Alla gör så som fungerar bäst för just dom o deras familj, men mitt system fungerar finfint i de allra flesta situationer och jag upplever det som att mina barn är positiva glada o härliga, framförallt är de som barn är mest, all over the place mest hela tiden 😉

Kram på er alla! Vi hörs // Mika

4 kommentarer Lägg till

 1. Pia Johansson skriver:

  Bra tänk, när man vill ha råd frågar man 👍

  Gilla

  1. frumolinlarsson skriver:

   Ja, alltså de är klart att man ibland behöver tips o råd, men de kan lätt bli för mycket ibland😅

   Gilla

 2. Mathilda skriver:

  De är så kul att följa er! O helt klart kloka ord vi kör samma stil gällande rutiner;) tycker de är sunt😘 grym är du!

  Gilla

  1. frumolinlarsson skriver:

   Va gullig du är ! Tack!❤
   Ja men visst känns de som att man ändå har hittat en väg som vi trivs med, vilket gör att våra barn trivs o är nöjd o glada! 🙏

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s