En fredag i vardagen

Vi vaknade upp till veckans sista förskoledag och sista arbetsdag med ett leende i mungipan. Lilly kom vandrande strax innan sju o jag hämtade en gastande Agnes strax därefter upp i vår stora säng för en kortkortkort stund av morgonmys, innan det övergår i hela havet stormar, kuddkrig eller brottning och någon av oss bokstavligt ramlar i golvet, oftast jag! 😉 Ni som följer oss på instagram fick ju en försmak på hur det brukar se ut och låta..

Lämningarna på förskolan har denna veckan fått ta den tid de tagit ( vilket den såklart alltid gör, men ibland blir man ju mer eller mindre stressad av att jobbet också kallar). Första veckan efter semestern, de är trots allt inte länge sedan vi skolade in Agnes (14 maj) och denna värmen tar ut sin rätt på oss alla.
Såklart även på Ralph som helst inte vill röra sig alls utan bara ligga inne i undervåningen o vila sig o gå ut långpromenad lagom tills solen gått ner o värmen lagt sig vid 22. Ungefär när jag jämt satsar på att gå o lägga mig, men kom igen, vem försöker jag lura!? Jag kommer aldrig i säng före 00!

Hämtningarna har också fått ta längre tid, idag hade vi fruktstund på vägen, kollade på alla grannars äpplen som mognar på träden o alla små grodor som hoppar mot Långsjön. Vi lekte en stund på tomten innan P kom hem och vi gick iväg till vår kvarterskrog för att äta middag. Tyvärr var det fullt på uteserveringen så vi bestämde oss för att ta med maten hem o äta på balkongen istället.
Vår balkong är väldigt långsmal och i vinkel runt huset, så vi har satsat på en mindre loungedel vi kan flytta runt över dagen och få både morgonsol, dagssol och kvällssol, fantastiskt! Men att äta middag med Lilly o Agnes i ett loungeset, alltså My God!

De var väl mer i soffan, på bordet eller under bordet än va de satt på sina små rumpor. Efter halva middagen hamnat på alla dynor o på altanen så gav jag upp, herregud, de börjar väl regna någongång iår som kan ta hand om de som inte Ralph redan ätit upp, och resten av inredningen går ju att torka av, Supersmidigt!

Det bar rätt in i badet efter och även de brukar sluta i mindre kaos, jättehärligt!! Idag omvandlade vi vår lilla helkaklade badrum till badkar! 😉 Vi har inget ordentligt badkar, utan kör på 2 supersmidiga badbaljor från STOKKE som vi kan vika ihop när de inte används, Tips tips för små badrum! Båda gick fullständigt bananas och simmade tillslut i baljorna.

Agnes, lillfis, somnade direkt efter att vällingen var slut, helt färdig kl 20.51 då hennes läggtid normalt brukar vara strax efter 19. Lilly däremot kan köra på ett par timmar till enligt henne själv, men världens bästa P la sig med henne i stora sängen för en mysig lässtund. Då brukar hon för de mesta chilla ner o faktiskt kunna känna efter att hon är trött, så även idag verkar det som, för tyst är de från undervåningen! *peppar peppar* för denna veckan har inte varit lätt med läggningen för Lillys del.

vi hörs snart igen! // Mika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s